Silent key LA9FB Lars Hefte, æresmedlem i Bergensgruppen

Silent key LA9FB Lars Hefte, æresmedlem i Bergensgruppen

Vårt æresmedlem LA9FB Lars Hefte gikk silent key onsdag 22. februar 2017, fire dager før sin 92-årsdag. Som så mange vossinger, hadde han mesteparten av sitt arbeidsliv i Forsvaret. Han tjenestegjorde som sambandsoffiser, sist som kaptein og sambandssjef på Ulven Leir i Os.

Allerede i februar 1949 finner vi Lars nevnt som ny amatør i «Amatørradio». På luften var han først og fremst CW-mann, men etter at han pensjonerte seg fikk han også stor interesse for digitale modes. Fra sin fine stasjon på Lepsøy var han aktiv helt til han flyttet på sykehjem for noen år siden, noe som ble godt dokumentert av den inngående QSL-bunken til Bergensgruppen.

Lars hadde et stort hjerte for funksjonshemmedes muligheter til å bli radioamatør. Han var sentral i LA5LGs Hjelpefonds arbeid for å få funksjonshemmede på Vestlandet på luften som radioamatører og nedla en stor innsats både med opplæring og praktisk hjelp med stasjoner, antenner og annet. Var det noe som skulle gjøres, var det aldri nei i hans munn.

Lars’ lange innsats for amatørradio og særlig aktiviteten i Hjelpefondet gjorde ham til en fortjent ridder av Den Gylne Nøkkels Orden allerede i 1975 og til æresmedlem i Bergensgruppen.

Begravelsen fant sted fra Os kyrkje fredag 3. mars 2017 med flere amatørvenner til stede. I anledning vårt æresmedlems bortgang og etter familiens ønske, har Bergensgruppen sendt en minnegave til Os Sjukeheim.

Vi har mistet et aktet medlem av vår hobby, en som gjorde mye for mange, men var lite opptatt av å snakke om det. Vi minnes Lars i takknemlighet.

 

For styret i Bergensgruppen i NRRL

Frode LA6VQ, sekretær

By |2017-03-03T16:18:36+00:003.3.2017|Nyheter|
Bergensgruppen av NRRL, Totlandsvegen 501, 5226 Nesttun.
Bruk "Kontaktskjema [LINK]"